мк  eng 
Дома За Нас Контакт Локација  


Известувања
20-09-2010
Домашна посета
Можете да не повикате во домашна посета при тоа не плќате никаква надокнада за услугата
16-09-2010
ИЗВЕСТУВАЊЕ!!!
Работиме со сини картони
16-09-2010
Известување
Нашата лабараторија нуди можност за зачленување односно клиентите добиваат членска картичка со која се добива одреден попуст 
Крвна Слика

 • Еритроцити
 • Леукоцити
 • Тромбоцити
 • Хематокрит
 • Хемоглобин
 • Лимфоцити # %
 • Моноцити # %
 • Гранулоцити # %
 • RDW
 • MCV
 • MCHC
 • MCH
 • MPV
 • PDV
ESR - Седиментација на еритроцити 
Крвната слика и седиментацијта на еритроцити генерално претставуваат основни
хематолошки анализи. Тие се еден вид на скрининг за сдравствената состојбата на човекот. Поради ова имаат ниска сензитивност и специфичност. Промените на нивните
вредности се поврзани со широк спектар на најразлични заболувања од инфекции, автоимуни заболувања, неоплазми(малигни и бенигни) и.т.н.bmssensus Web Engine